torstai 20. marraskuuta 2008

Valkosuklaa-mansikkasynttärikakku


Oivoi homssuista ruokabloggaajaa, kun ei muista kuvia ottaa! :( Minulle kävi moka kaverin synttärikakun kanssa, jonka tein hänen juhliinsa 1.11. Ajattelin ottaa valmiista kakusta kuvan vasta kaverin juhlissa, mutta koska hän oli jo tehnyt ihanan, juhlien teemaan sopivan kakun, niin minun versioni päätyi jääkaappiin odottamaan. Alkumaljan, parin siiderin ja boolilasillisen jälkeen en enää edes muistanut koko kakkuani ja vasta illan päätteeksi mieleeni juolahti, etten ollut ottanut kuvaa, enkä edes maistanut, mitä olin saanut aikaan! No, olin kuitenkin maistellut sekä kakun täytettä että valmistunutta pohjaa, joten jonkinlainen käsitys minulla on kakun onnistuneisuudesta. Ja ehkä ihan hyvä, että vältin tuon kakkupalan syömisen… Mutta kuva harmittaa! Note to self: kuva AINA kokkauksen jälkeen!

Valkosuklaa-mansikkkakakku, jonka tein aiemmin arvostelemasta suklaasta, oli siis tarkoitettu ystäväni synttärikakuksi. Olen pitkän aikaa halunnut kokeilla tryffelikakkua Maittavat suklaaherkut-kirjasta ja odottanut sopivaa tilaisuutta. Kirjassa on sekä maito-että valkosuklainen ohje, ja halusin erityisesti kokeilla valkosuklaista nähdäkseni, miten hyvin täytteeseen tuleva maitorahka pystyy antamaan vastusta suklaan äkkimakeudelle. Valkosuklaata tulee myös kakkupohjaan, joten kakku on todellinen valkosuklaafanin unelma. Tietysti saman kakun voi tehdä tummasta suklaasta, mutta koska yleensä teen siitä kaikki suklaakakkuni, niin there’s just no point. Kavereille tarjottaessa pääse aina välillä tekemään sellaista, mitä itse ei välttis haluaisi omissa juhlissa tarjota. :D Jokin fiksaatio siinä kait on…

Kakku on helppo ja nopea tehdä, tosin munia ja sokeria täytyy pohjaa valmistaessa jaksaa vatkata tarpeeksi kauan, jotta pohjasta tulee tarpeeksi kuohkea. Lisäksi täytteen kermaa pitää sekoittaa koko ajan levyllä, ettei se pääse kärähtämään. Eniten aikaa menee jäähdyttelemiseen ja lisäksi kakun täytyy olla jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua, joten se täytyy ottaa huomioon, kun aloittaa valmistelut.
En siis ehtinyt maistaa kakkupohjaa ja täytettä yhdessä, mut erikseen maisteltuna ne maistuivat kyllä. Olisi tietysti ollut kiva tietää, minkälaiseksi täyte muuttui kovettuessaan: millainen maku ja suutuntuma siitä muodostui ja miten kokonaisuus toimi yhdessä. No, kaveri viestitti jälkeenpäin syöneensä kakkua jo kaksi päivää putkeen, joten nappiin meni! ^^ Ja aina parempi, että kakku onnistuu ja kuva unohtuu, kuin että muistaa ottaa kuvan, mutta kakku maistuu oudolta.  Tässä siis resepti:

Valkosuklaa-mansikkarahkakakku
2 munaa
50 g hienoa sokeria
50 g valkosuklaata sulatettuna
TÄYTE:
3 dl kuohukermaa (muunnelmia: mansikka-tai mokkakermaa)
350 g valkosuklaata paloina
250 g rahkaa (muunnelmia: sitruuna- tms. maustettua rahkaa)
Koristeluun esim. rouhittua suklaata, nompparelleja, hedelmälohkoja…

Laita uuni 180 asteeseen. Voitele irtopohjainen vuoka (halkaisija 20 cm). Vatkaa munia ja sokeria isossa kulhossa niin kauan, kunnes nokarellinen vaahtoa pysyy nostettaessa hetkisen pinnalla. Siivilöi jauhot ja hämmennä sekaan varovaisesti. Lisää suklaa, siirrä vuokaan ja paista uunissa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja siirrä kakkuritilälle. Siirrä takaisin vuokaan täysin jäähtyneenä.

Täytettä varten kaada kerma kattilaan ja kiehauta koko ajan hämmentäen ettei kerma pala pohjaan. Anna jäähtyä hieman, lisää valkosuklaa ja hämmennä, kunnes suklaa sulaa. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä hämmentäen koko ajan. Sekoita rahka joukkoon ja kaada jäähtyneen kakkupohjan päälle. Nosta n. kahdeksi tunniksi jääkaappiin jäähtymään. Koristele juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti