torstai 17. joulukuuta 2009

Cafe Caisa Mesopotamia




Kyltti ohjastaa edes jotenkin oikeaan suuntaan

Jei, tästä tulee blogini historian ensimmäinen posti, jonka julkaisen täsmälleen ajan tasalla, uunituoreena suorastaan! :D Palasin nimittäin noin tunti sitten Mesopotamiasta, jossa olin illastamassa äidin kanssa. Kyllä joululoman alkua pitää juhlistaa!  Olin kyllä tietoinen ravintolasta aikaisemmin ja se on ihan polittisestikin noteerattu, sillä sivulta löytyy Heidi Hautalan ylistävät kommentit ravintolasta. Ainakin yksi vakavasti otettava positiivinen mielipide, siis.

En enää oikein edes muista, mistä sain idean tutkailla juuri Mesopotamian ruokalistaa. Kenties eat.fi-sivustolta. Joka tapauksessa ravintola on melkoisen syrjässä, sillä se sijaitsee Vilhonkatu 6:ssa, sisäpihalla, kulttuurikeskuksen ensimmäisessä kerroksessa. Jouduimme äidin kanssa kysymään viereisen Hamlet-pubin tupakoitsevalta tarjoilijalta, missä ravintola oikein sijaitsee. Vilhonkadulta pitää jatkaa kyltin ohi avaralle sisäpihalle ja siitä vielä suoraan eteenpäin portaat ylös. Kun katsahtaa vasemmalle, siinä ravintola jo onkin.



Mesopotamia mainostaa itseään Helsingin ainoana kurdilaisena ravintola eli ruokalista on hyvin orientaalinen mezeineen ja salaatteineen. Ruokalista on melko suppea, mutta vähätkin annokset vaikuttavat herkullisilta! On mezeja (mm. hummusta ja fetarullia), päivän keitto, yksi kala-annos, grilliruokia, pari kasvisannosta sekä jälkkäriksi jäätelöä tai baklavaa. Ravintola tarjoaa myös seisovan pöydän arkisin klo 10.30-17.30.

Mennessämme sisään vähän yli kuusi ravintolassa istui meidän lisäksemme kaksi muuta asiakasta. Hiljainen, varmaan kurdilainen musiikki soi taustalla ja ravintolan valaistus oli tunnelmallisen hämyisä. Sisustus on miellyttävä ja sopivalla tavalla etninen. Seinillä on tauluja ja hieno, liikkuva kolmiulotteinen akvaario. Kesäisin ravintolan ulkopuolelle levittäytyy terassi.



Guvec: Haudutettu kasvisruukku: munakoisoa, tomaattia, paprikaa, sipulia, valkosipulia, kesäkurpitsaa (12 €)

Vaikka buffet-pöydän antimen näyttivät houkuttelevilta, olin jo mielessäni tilannut tämän ihanan kasvisannoksen ja sen takia alunperin halusin ehdottomasti tulla Mesopotamiaan! Se sisältää kaikkia lempivihanneksiani ja lämmittäisi varmasti mukavasti kylmänä talvi-iltana. Samaan päätyi myös äiti, vaikka hän mutusteli hetken myös listan nieriää valkoviinikastikkeessa. (Siis mielessään! :D ) Annoksissamme mielestäni kesti melkoisesti, vaikka ravintola oli melkein tyhjä, mutta kuitenkin ehkä vain noin kaksikymmentä minuuttia. Olen vain kärsimätön. :D Odotus oli kyllä ajan väärti, vaikka ensin petyin hieman annoksen pieneen kokoon. (Sen siitä saa, kun on tottunut ahtamaan isoja kasvisannoksia sisäänsä. :D ) Kasvikset olivat juuri sopivan öljyisiä ja höyryävän kuumia, mutta mielestäni ne olisivat voineet olla enemmän maustettuja. Nyt ne eivät oikeastaan maistuneet miltään, mutta toisaalta taas olen varmaan tuhonnut makunystyräni vuosien saatossa, sillä käytän tosi paljon tulisia(kin) mausteita.




Annosten kanssa tarjoiltiin lämmintä ja ihanaa, siemenillä koristeltua leipää, joka muistutti hieman maultaan ja hieman rasvaiselta pinnaltaan intialaista naan-leipää. Jännän makuista, ei todellakaan mitään sellaista, mitä suomalaiset leivät. Olisiko taikinassa jogurttia? Hyvää! Näistä tuli mieleen turkkilaisten sämpylöiden ohje, jonka pyysin serkultani maistettuani hänen tekemiään sämpylöitä viime kesänä. Täytyykin kaivaa se ohje esiin…



Myös äiti oli tyytyväinen annokseensa ja itse asiassa, kun olimme alkuun käyneet drinkeillä Shakerissä, niin annos oli juuri sopivan kokoinen. Ensi kerralla aion kyllä kokeilla buffet-pöytää, sillä sen antimet näyttivät todella herkullisilta, kun niitä oli käyty välillä täydentämässä täyteen loistoonsa. Vaikka netissä lukee, että buffet on voimassa vain puoli kuuteen, niin kyllä puoli kahdeksaltakin olisi siitä voinut ottaa. Mahtava vaihtoehto, jos on vähän kiire syödä. Hmm, ajattelinkin käydä huomenna syömässä ulkona, joskos kävisinkin heti testaamassa buffan? 

Toivottavasti ravintolan tyhjyys johtui vain ajankohdasta eikä pelkästään syrjäisestä sijainnista, sillä se on todella tunnelmallinen paikka ja opiskelijaystävällinenkin, siis hinnoissa. Ehkäpä huomenna lounalla on enemmän porukkaa, toivon ainakin niin. Hautalan lisäksi ravintolalla on ainakin yksi julkinen suotuisa mielipide lisää. Ravintola on varteenotettava vaihtoehto erityisesti silloin, jos ei halua treffeillä tulla nähdyksi…syystä jos toisesta. 

Ravintola Mesopotamia
Vilhonkatu 6
www.mesopotamia.fi
Ma-To 10.30-23
Pe: 10.30-02
La: 11-02


Ooh, ja sitten pakkaamaan! Tai jäjestelemään tavaroita, koska iskä tuo laukun huomenna kotoaan. Tummaasuklaata toivottaa kaikille lukijoilleen oikein rauhallista, lumista, tunnelmallista ja tietenkin herkullista joulua! Älkää syökö liikaa herkkuja! Yritän myös itse noudattaa neuvoani Egyptissä. Tapaamisiin viikolla 53, yritän jo silloin saada ensimmäisiä Egyptin posteja ulos!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti