maanantai 14. joulukuuta 2009

Keksejä pinkillä kuorrutuksella eli Seireenien vuosikokous



Onnistuneesti paistunut keksi

Kouluni naisten kerhon Seirenien legendaariset pikkujoulut järjestettiin 4.12. Yläkertsillä ja täytyy sanoa, että juhlat olivat viime vuosien tapaan todella upeat! Juhlaväki oli hienosti pukeutunutta, ruokaa oli hyvää (pienestä kriisistä huolimatta), juomatarjoilu onnistunutta, esitykset loistavia ja meininki muutoinkin mahtavaa kunnon Seireeni-hengessä! Ennen pikkujouluja pidettiin myös vuosikokous, jossa valittiin uusi hallitus vuodelle 2010. Osallistuin tietenkin kokoukseen ja sen kunniaksi ja kiitokseksi hyvin menneestä vuodesta halusin leipoa jotain hyvää mussutettavaksi asian lomassa. Tiukat sääntömuutokset vaativat jotain makeaa kyytipojaksi… ;)

Kävin taas kuikuilemassa erästä nettiblogia ja törmäsin melko tavanomaisen keksiohjeen, josta kuitenkin saisi muokkaamalla (lisäämällä kaakaojauhetta/pähkinöitä/suklaata/vaikka mitä muuta) tuunattua vaikka minkämoisen makujen ilotulituksen. :D Varsinkin tuo tomusokerin käyttö ohjeessa kiinnosti (en ole ennen tehnyt keksitaikinaa, johon tulee tomusokeria), ja lisäksi halusin saada pussillisen toffee-Marianneja pois kaapista pyörimästä, joten päädyin sitten Aimeen ohjeeseen.
Tai niin ainakin tarkoitukseni oli, mutta piru vieköön alkaessani leipomisen kokousta edellisena torstaina, ei nettini suostunut toimimaan! Ei, vaikka kuinka kytkin konetta päälle ja pois, nettiyhteyttä päälle ja pois, kokeilin kaapelilla, ei vain toimi, nyt tulen hulluksi! Ääh! >< Jotenkin kyllä mielesäsi kävi, että tietysti nettiyhteys sukkaa juuri kriittisellä hetkellä, kun pitäisi alkaa leipomaan ja resepti löytyy vain netistä. Mitäs menin manaamaan…

Onneksi löysin samankaltaisen ohjeen reseptikirjasta nimeltä Sweet Food. Sitä olen käyttänyt useamminkin, koska jokaiselta sen sivulta löytyy kokeilemisen arvoinen ohje ja onneksi sieltö löytyi myös melkosamankaltainen ohje suunnitelluille pipareille.


Seireenien piparit oli vaan PAKKO kuorruttaa pinkillä kuorrutteella :D


Olisi kai kannattanut tehdä joulupipareita, mutta niitä nyt on muutenkin kaikki kaupat, kaapit ja kokoukset täynnä näin joulun alla, niin että halusin poiketa totutusta. Mutta totta kai ne hemmetin toffee-Mariannet levisivät sieltä taikinan välistä pellille; ilmiö, jonka olen todistanut aikaisemminkin, mutta taas kerran en ajatellut asiaa. Huoh. Noh, onneksi keksejä tuli sen verran paljon, että sain kokoukseen mukaan juuri sopivan määrän ehjäksi jääneitä yksilöitä, jotka sitten vielä kuorrutin söpösti. Olisi ehkä pitänyt vielä laittaa vähän elintarvikeväriä, jotta olisin saanut yhtä aniliininpinkkiä kuorrutusta, kuin meidän logo.

Makua Marianne-sekoilu ei onneksi pahentanut, päinvastoin keksit maistuivat ihan kivasti mintulle ja olivat sulaneen toffeen ansiosta ihanan tahmeita. Ja muutenkin niitä kehuttiin. Jos haluaa käyttää leivontaan mitä tahansa toffeeta, niin kannattaa tehdä leivonnainen vuoassa ja leikata sitten myöhemmin paloja, jottein toffee leviä kuin jokisen eväät ympäri peltiä. Sen kun muistaisi ensi kerralla…





Suklaiset Marianne-rouhekeksit
mukaillen reseptiä Sweet Food-kirjasta

200 g margariinia/voita
200 g (n. 4 3/4 dl) jauhoja
2-3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
n. 70 g (n. 1,5 dl) tomusokeria
1 muna
1 tl vaniljaesanssia
1 tl kermalikööriä
80 g rouhittuja Marianne-karkkeja

Sulata rasva mikrossa tai kattilassa ja jäähdytä. Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Sekoita leivinjauhe, kaakaojauhe ja jauhot keskenään kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa sulatettu rasva kuohkeaksi (en saanut omaani kovin ilmavaksi, mutta vatkaa nyt ainakin 5-7 minuuttia) ja sekoita siihen tomusokeri pienissä osissa ja sekoita hyvin. Lisää muna, vaniljaesanssi sekä likööri ja sekoita hyvin. Kääntele jauhot joukkoon ja lisää lopuksi rouhitut Mariannet. Ota taikinasta teelusikalla nöttösiä ja asettele ne pellille. Voit myös kaataa taikinan voideltuun vuokaan ja paistaa siinä. Paista keksejä 10-12 minuuttia kunnes ne ovat hiukan kiinteitä, varo paistamasta liikaa! (Mitä kauemmin paistat, sitä rapeimpia keksejä saat.) Jäähdytä ritilän päällä täysin.

Kuorrute
vettä
tomusokeria
punaista elintarvikeväriä

Yhdistä aineista haluamasi värinen sekä rakenteinen tahna. Elintarvikeväriä riittää ihan pieni annos, varo ripottelemasta sitä liikaa, se nimittäin sottaa kaikki paikat. Koristele keksit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti