torstai 31. joulukuuta 2009

Ina Gartenin Outrageous Brownies


No nyt näitä posteja tulee kuin liukuhihnalta! Viimeiset postit kehiin ennen kuin suuntaan kohti uuden vuoden vastaanottajaisia. (Ja sitä ennen laittamaan vähän ilmettä silmään ja vaihtamaan vaatteet.)
Sain Egyptin lomalla kuulla, että kaveriporukan uuden vuoden juhlinta voitaisiin hoitaa yhden kaverin vanhemien luona maaseu…eikun siis Tuusulassa. Olin yhden kaverini kanssa pohtinut uuden vuoden juhlintaa kokkausteemalla, mutta koska meidän molempien kämpät ovat yksiöitä, niin totta kai otimme mielellämme vastaan tarjouksen juhlia kunnon porukalla kunnon tiloissa. Score!



Siinä sitä nyt on rasvaa ja suklaata kerrakseen!

Ensin mielessäni oli suklaajuustokakku, mutta koska en sitten löytänytkään sitä haluamaani ohjetta netin ihmeellisestä maailmasta, päätin kääntyä jo pitkään mieltä kutkuttaneeseen brownie-ohjeeseen. Tämä bloggaaja laittoi Ina Gartenin browniet parhaimmaksi brownieohjeeksi, SIKSI brownieohjeeksi, ja oh boy, mikä ohje se onkaan! Siihen menee 450 grammaa rasvaa ja yhteensä 950 grammaa suklaata! Ohjeen on PAKKO olla jotain todella mahtavaa, koska suklaa nyt ei mitään ihan halpaa ole, jos haluaa kunnon tavaraa käyttää.



Suklaaihanutta suoraan uunista

Loppumetreillä kuitenkin jänistin ja tein kuuden munan ohjeen sijasta viiden munan ohjeen, koska huomasin ostaneeni sittenkin 110 g liian vähän suklaata enkä halunnut ostaa enää YHTÄÄN lisää. Rajansa kaikella. Pelkäsin, että annos olisi valtava ja varauduin kahdella eri astialla, mutta annos mahtui juuri ja juuri ylläolevaan uunivuokaan. Kenties koko ohje ei olisi mahtunutkaan.

En käyttänyt pähkinöitä (ne puuttuvat oheisen linkin ohjeesta, niitä tulee 3 kuppia eli siis 7,5 desiä), koska suklaata jäi yli 5 munan ohjeesta. Laitoin 2 kuppia suklaahippuja ja puolikkaan murskattuja piparkakkuja. Ei niitä pipareita tietenkään maista, mutta ehjiksi jääneet valko- ja tummasuklapalat ovat ihania sattumia.

Aluksi ajattelin, ettei ohje ole mitenkään ihmeellisen hyvä, mutta täytyy myöntää, että olen saanut potkia itseäni etten ole tuhonnut koko brownieannosta viemättä murustakaan uuden vuoden valvojaisiin! Vaarallista ainetta! Käytin 100 g valkoista, 100 g 70 %:sta, 250g Fazerin tummaa leivontasuklaata, 200 g Faxerin maitosuklaata ja vielä 200 g Fazerin tummaa suklaata, joten maku on mielestäni juuri sopiva eikä liian makea. Tuhtia se kyllä on, voi pojat! Ei jaksa syödä paljoa…ja pahka, en nyt jaksa huijata vuoden vikassa postissa. Kyllä tätä ähkyyn asti syö melko kepeäsi. Ja varmaan vähän ylikin, jos kukaan ei näe…

Brownies pitää säilyttää jääkaapissa ja todellakin leikata vasta muutaman tunnin viilennyksen jälkeen, muutoin homma kusee. En ole vielä niin monia brownies-ohjeita tehnyt, jotta voisin julistaa tämän ehdottomasti kaikkein parhaaksi, mutta todella hyvä ohje se on! Tuskin kyllä aion enää sitä kokeilla, koska jotenkin vain 450 grammaa yhdistettynä 950 grammaan suklaata on aika karmiva ajatus… Mutta ainakin 2009 loppui osaltani makeasti!

Uskaliaille mittamuutokset: 1 kuppi on siis 2,5 dl, 1 pound = 450 g, 12 oz= 340 g ja 6 oz= 170 g. Ja eikun leipomaan! 

Tummaasuklaata kiittää ja kumartaa kaikkia lukijoitaan kuluneesta vuodesta! Vaihtukoon vuotenne hyvässä seurassa hyvän ruuan ja hyvän (sekä kohtuullisesti annostellun) juoman parissa! Olkoon myös ensi vuosi täynnä maistuvia herkkuja, uusia reseptejä ja kokeilemisen arvoisia ravintoloita! Palataan asiaan ensi vuoden puolella, silloin onkin aika vähän pistää kuluneen vuoden parhaimpia ruokia ja ravintola-annoksia pakettiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti